Yasgur's Farm - Perfect Feel

YasgursFarm

Yasgur's Farm is een naam die bij oudere jongeren bekend in de oren zal klinken, vooral bij hen die al op een meer dan 40 jarige carrière als muziekliefhebber terug kunnen kijken. Voor de nieuwkomers: Yasgur was de farmer die zijn landgoed beschikbaar stelde voor een muziekfestival dat – door allerlei, niet van te voren geplande omstandigheden - uit groeide tot de moeder van alle festivals: Woodstock!

Yasgur's Farm is ook de naam van een folk-band uit de regio van het Limburgse Susteren dat met “Perfect Feel” onder eigen beheer hun eerste album uitbrengt. Folk is weer helemaal terug van weggeweest en de bandjes schieten als paddenstoelen uit de grond.
Misschien doe ik Yasgur's Farm te kort om hen als folk-band te bestempelen, want zij zijn méér dan dat. Na de eerste draaibeurt hoor ik namelijk hier en daar vergelijkingen met The Common Linnets doorklinken.
Om zeker te zijn luister ik bij de tweede draaibeurt nog intenser, wat geen straf is want dit cd tje dat slechts 8 tracks kent en helaas maar 27 minuten duurt luisterde meteen al heerlijk weg.
Die korte speelduur is het enige minpunt want ook na de derde en vierde draaibeurt blijft dit debuut boeien en zijn de songs al meezingbaar.

Yasgur's Farm bestaat uit Mieke Berghs en Enith Linssen die voor het vocale gedeelte zorgen en op de gitaren worden bijgestaan door Winand Bijlmakers en Pieter Steenvoorden, de laatste kan trouwens ook met een keyboard overweg. De ritmesectie wordt door Eric Bastiaens – bas en Thijs Kessels - cajun/percussie gevormd.

Na het horen van The Pines, waar “Perfect Feel” mee opent, weet je meteen dat het met dit album(pje) wel goed zit. Hierbij verzorgd Mieke de lead-vocals en zijn later de tweestemmige zang en de backings van de heren in volledige harmonie.
Where Were You is een eigen werk dat op het lijf voor Ilse DeLange geschreven lijkt, een nummer dat hangen blijft. Mooi door zijn eenvoud, prachtige zang en dito begeleiding!
Met akoestisch gitaarwerk wordt Strong Enough, een nummer van Sheryl Crow, geopend en geeft het vioolspel van 'special guest' Renée Steenvoorden er een extra folk tintje aan.
Wie kippenvel bij de muziek van The Common Linnets krijgt, kan met Hold It, Show It (weer een eigen werk), zijn hart ophalen. Alweer die prachtige samenzang die je vooral hoort als de begeleiding even stopt.
Het gevoelige Another Day is het meest intense nummer dat onder de huid kruipt. Bij de bewerking van dit nummer van James Taylor draait het alleen maar om de elementen stem, piano, viool en in de verte een diepe bas toon.
Voor Rainbow In The Dark neemt Winand Bijlmakers plaats achter de microfoon. Dat gaat hem goed af en is ook gerechtvaardigd, want dit prachtige nummer is door hemzelf en Pieter Steenvoorden geschreven.
Stone In My Heart kent een gedreven ritme en enkele a capella momenten, die je ook bij Seven Bridges Road, helaas alweer het laatste nummer, tegen komt.

De loepzuivere vocalen en de goed uitgewerkte songs zijn onbetwist de sterke punten van deze voortreffelijke cd!

Resumerend en zonder schroom kan ik zeggen dat Yasgur's Farm met “Perfect Feel” vele andere bandjes die op de folk hype proberen mee te liften een stevig poepje laat ruiken.
Een heerlijke luister cd die het in deze tijd dat de najaars winden om je huis blazen het prima zal doen bij de open haard, kachel en zelfs de radiator.

YasgursFarm01