Bruno Rocco - Lonely Rider

ROCCO RECORDS

BrunoRoccoCD

Sinds 6 november ligt de EP "Lonely Rider" van Bruno Rocco in de schappen te wachten op een nieuwe eigenaar.
Bruno Rocco is geen, zoals zijn naam misschien doet vermoeden, singer/songwriter van Italiaanse afkomst, maar een geboren en getogen Rotterdammer, maar dan wel weer met Kroatische roots.

De door hem met hulp van Roland van Steijn geproduceerde EP telt vijf tracks en duurt 18 minuten. Geopend wordt met The Ride, een nummer dat de toon zet voor de andere nummers. Met zijn van een rauw randje voorziene donkere stem en minieme begeleiding, weet Bruno met The Ride, When Your Time Comes en Lonely Rider een duistere, iets naargeestige sfeer op te roepen.

Bruno heeft een verhalende stijl van zingen en is dus eigenlijk meer een story teller dan zanger. Dat en de sombere begeleiding maakt het EP 'tje een beetje saai. Van country noir – in welke categorie ik The Ride en Inside zou plaatsen – moet je houden, hetgeen dit schijfje tot een welkome aanwinst voor de liefhebbers van dit genre maakt.
Persoonlijk hoef je mij niet voor country noir wakker te maken, wat ook de reden is dat ik met gematigd enthousiasme in deze recensie reageer. Wel hoor ik een zeer gedreven singer/songwriter die zijn eigen stijl ontwikkeld en zeker in zijn missie zal slagen.

Het eerste succes is daarbij al 'in the pocket' met The Ride!
Ondanks dat de song niet echt naar een climax voert, werd dit nummer wel goed genoeg bevonden als soundtrack voor een Amerikaanse short independent movie met dezelfde titel.

Waarschijnlijk ligt naast country noir, voor Bruno de grootste kans van slagen in het maken van sound tracks en horen we zijn muziek ooit in een film van Quentin Tarantino terug.
Wie Tarantino's films kent begrijpt wat ik bedoel.

Bruno