Seth Lee Jones – Live At The Colony

Horton Records

Seth Lee Jones 325

Tussen de links naar downloads die bijna dagelijks het beeldscherm van mijn computer teisteren trof ik een blues cd aan van Seth Lee Jones. ,,Wie?” hoor ik u zeggen, ja, zijn naam zei mij ook niets. Dat heeft er uiteraard ook mee te maken dat op deze site meerdere genres beschreven worden.
Hoewel downloads niet mijn voorkeur hebben daar het daarbij vaak aan nuttige info ontbreekt had ik afgezet tegen een naargeestig decor van regen en wind best wel zin in een portie blues/rock en dan maakt het niet uit wie de artiest is.
Live At The Colony” houd vanaf de eerste tonen van Key To The Highway 33 minuten lang mijn aandacht vast. Hoor ik hier een wedergeboorte van Jimi Hendrix? Je zou het wel zeggen als je het 8 minuten durende Long Distance Call beluisterd. Van de 6 live tracks die de cd rijk is bestaat de helft uit slowblues nummers. Naast Long Distance Call zijn dat Payday en Hard Times, stuk voor stuk nummers waarmee je (zelfs in Nederland) een zaal stil krijgt!
Shake Your Tree heeft een funky inslag terwijl 110 meer de kant van bluesrock opgaat en ik qua uitvoering en zang weer aan Jimi Hendrix moet denken. Enthousiast als ik ben ga ik na de eerste luistersessie meteen op zoek naar achtergrond informatie en blijkt mijn beeld dat ik van Seth Lee Jones heb helemaal niet te kloppen. Met zijn doorleefde stem en de passie waarmee hij zijn zelf gebouwde gitaren bespeelt roept hij het beeld op van een Afro-American op leeftijd, maar niets is wat het lijkt want Seth Lee is ‘a white man who plays the blues’ en heeft een leeftijd waarmee ik graag zou willen ruilen.
Samen met zijn begeleiders Bo Hallford (bas) en Matt Teegarden (drums) zet de uit Tulsa afkomstige Seth Lee Jones hier een optreden neer die menige bluesliefhebber doet watertanden en mij de hoop doet uitspreken dat zij ooit eens de oversteek naar Europa en met name Nederland zullen maken. Gaat dat zien!

© Harm Lutke

seth lee jones 625