• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Blueminded is in hun element in de HUB

001bluem kop

Op zaterdagavond 4 juni stond Blueminded voor het eerst sinds ruim 2 jaar weer eens tegenover publiek en wel in de HUB te Kerkrade. Ook al hoorde je niks meer van de Limburgse Progrock formatie, in die 2 jaar hebben ze zeker niet stil gezeten en werd er vlijtig aan nieuwe songs gewerkt. Dat leidde tot hun 3e album “Break The Silence”, misschien wel het meest toegankelijke album uit hun bestaan. (Zie recensie in de rubriek CDrecensies)
Zonder dat het een CD presentatie betrof, deden toch nog 8 nieuwe songs auditie bij het publiek dat deze avond getuige was van een gedreven band die alle kwaliteiten bezit om landelijk door te breken.


Hoe mooi is dat als je voor een recensie al een hele week “Break The Silence” beluisterd en je in het weekend de band live aan het werk kan zien en dat daarbij je voorspellingen uitkomen!
001bluemDe twijfels – mochten die er al zijn – of Blueminded de 2,5 (!!!) euro entree wel waard is werden meteen opzij gezet als ze starten met hun single Walk The Line. Met een iets steviger geluid als op de CD (dat maakt mijn inziens live music zo mooi) is de toon gezet. Gaandeweg het concert gaat de band met gitarist Jörgen Koenen, zanger Rob Rompen, gitarist Björn Koenen, drummer John Eijkenboom, bassist Richard Ritterbeeks en toetsenist Michiel Hartholt steeds losser spelen en lijkt alle corona ellende die hier aan vooraf ging vergeten.
De setlist bevat naast 8 nieuwe songs – met o.a. de oorwurm In Dreams – ook oudere werken van hun vorige albums. Zo wordt van “Seize The Day” (2016) Love Is Motion, Call On Me, All In One en Seize The Day gespeeld en horen we van “When Lights Fade” (2018) Mercy, Don’t Tell Me, In My Head, Walk On Water en het met Reggae invloeden doorspekte Native Ground. Op de lijst stonden maar liefst 22 titels en aangezien de vaak uitgesponnen solo’s tot improvisaties leidden werd de tijdslimiet rijkelijk overschreden. Dat maakte het publiek niks uit, want zij hadden genoten van een band met top muzikanten die duidelijk in hun element waren en van een heerlijke, uitgekiende mix van Progrock, Rock, Pop en Reggae.
Het entree bedrag was natuurlijk geen kattenpis, maar je kreeg er ook veel voor terug!
© Harm Lutke

Meer foto’ en de setlist van dit fantastische concert zijn geplaatst in de rubriek Reportages/Pics.
More photos and the set list of this fantastic concert have been placed in the Reportages/Pics section.