• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Live-stream: Meat Love, de unplugged theater show.

001mkop

Op zaterdag 27 maart vonden er in studioloods “Club Loco” te Brunssum opnames plaats voor een live-stream van Meat Love, de Duth Meat Loaf tribute band. De band die in 2019 als Bat Out Of Hell indruk maakte tijdens de eerste editie van “Heroes of Pop” in het Brunssumse Openlucht Theater is niet uit elkaar gevallen, maar Meat Love is hier een afsplitsing van dat als trio de theaters in gaat.


001mHet middelpunt is natuurlijk zanger Frank van Zon, de imposante Meat Loaf-look-a-like, die zich laat begeleiden door band maat en fantastische toetsenist Jens van Breemen. De vocale duelletjes worden in dit project uitgevochten met de nieuwe zangeres Joyce Stevens.
De live-stream is tevens een try-out voor de geplande theater tour, waarin dit trio een unplugged eerbewijs aan de seventies-legende zal brengen. Deze tour zal naar een hoogtepunt voeren als op 16 jan 2022 niemand minder als Ellen Foley een gastoptreden verzorgt.
De theatrale en vaak bombastisch klinkende muziek van Meat Loaf in een unplugged jasje steken getuigd van moed, maar is niet onmogelijk zoals blijkt.
De show is afgeleid van de musical “Bat Out of Hell” en duurt inclusief pauze bijna 2 uur! De stream is doordat er enkele songs zijn weggelaten echter korter van duur. De show bevat ook gesproken tekst en daarom zien we Frank enkele keren uit een boek voorlezen. Hij verteld het verhaal van Strat die de straten van Gotham onveilig maakt met zijn motorgang The Lost. Hij wordt verlieft op Raven, de knappe dochter van de tirannieke burgemeester en probeert haar hart veroveren. Uiteindelijk krijgt hij een ongeluk met zijn motor en overlijdt.
002mNa de intro gaat men van start met Rock’n Roll Dreams, waarna het een feest der herkenning wordt met songs als Two Out of Three Ain’t Bad, Deadringer For Love, Anything For Love, You Took the Words Right Out of My Mouth en Bat Out of Hell.
Frank is goed bij stem en ook Joyce is een aanwinst, maar het meeste respect gaat toch uit naar Jens die er met zijn fantastische toetsenspel voor zorgt dat het bombastische karakter niet helemaal verloren gaat. De show op zich is over de gehele breedte goed en bij vlagen super, maar zal zeker meer indruk maken in een theater met een andere setting zoals decors. En ook publiek!
003mHet is jammer dat afsluiter Paradise by the Dashboard Light een beetje tegen valt. Door de corona maatregel van anderhalve meter afstand knettert de interactie tussen de vocalisten niet zo als in de fantastische clip die bij iedereen die de seventies meegemaakt heeft op het netvlies gegraveerd staat.
Ook jammer dat de songs lang van duur zijn (eigenlijk niet), anders had men bij deelname aan een tv-programma als ‘We want more’ wel eens hoog kunnen scoren.
Bij deze stream waren beeld en geluid wederom van sublieme kwaliteit, met wederom complimenten aan Completevents, Loco Drive-in, Showtime Stage Support en Wonna.nl
Laat de theater shows maar komen!
© Harm Lutke
Meer foto’s zijn geplaatst in een reportage, die je vind door op Reportages/Pics te klikken.