• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Thundermother knettert in de ‘Rockfabrik’.

001thunderm

Er zijn cd’s die je bij de eerste draaibeurt meteen bij de lurven grijpen. Zo een is “Heatwave” van de Zweedse female-rockband Thundermother. Dat wekt meteen het verlangen om ze eens live te zien, maar ja Zweden ligt niet naast de deur en in corona-tijd is de kans dat een band gaat toeren heel miniem. Maar, de wonderen zijn de wereld niet uit. Thundermother heeft lak aan corona en toert op het moment van schrijven gewoon door Duitsland. Ondergetekende greep deze kans met beide handen aan en wipte de grens over om dit viertal (corona-proof) in de Rockfabrik te Übach-Palenberg te aanschouwen.


001thunOp deze doordeweekse dag (woensdag 09-09-'20) was de Rockfabrik niet helemaal uitverkocht en werd het oorspronkelijke outdoor-concert door onstabiele weersomstandigheden naar binnen verplaatst.
Na de donder en bliksem intro betreden Guernica Mancini – zang, Filippa Nässil – gitaar, Majsan Lindberg – bas en Emlee Johansson – drums het podium en schieten volgas uit de startblokken met Whatever. Zo die zit! Dit beloofd een heavy avond te worden! Bij Thunderous laat de band horen dat ze AC/DC zeker tot hun favorieten rekenen, dat laten ze Loud and Alive horen. 002thunDe band is bezig aan hun “Heatwave Release Tour Part II” en dan verwacht je eigenlijk dat zo ongeveer de hele cd gespeeld wordt, maar dat blijft beperkt tot zes tracks, waar bij de titeltrack natuurlijk niet mag ontbreken. Na Heatwave volgt Racing On Mainstreet welke weer een ouder nummer is. Die variëteit tussen oudere en nieuwe songs zijn een bewuste keuze want het geeft de prille fans de gelegenheid ook met het overige repertoire kennis te maken. Thundermother is een band met ballen, zoveel is wel al duidelijk en zij laten menig mannelijke collega’s een poepje, nou zeg maar een flinke scheet ruiken.

Het gaat lekker ruig verder met Hellacopter waarna Into The Mud volgt. Deze track van “Heatwave “ werd door Filippa geschreven toen ze bij Wacken Open Air in de stromende regen naar Motörhead stond te kijken. De invloeden van Lemmy and friends zijn dan ook duidelijk hoorbaar. Een uitnodiging tot een moshpitt wordt echter door het publiek genegeerd.
003thunNa It’s Just A Tease volgt Dog From Hell van het nieuwe album. Bij elke song groeit de bewondering voor de band, Wat een energie! Daar zullen de ongetwijfeld ook de Duitse biertjes hun steentje aan bijdragen want er wordt wat af ge’skoll’d. Invloeden van Motörhead keren terug met Deal With The Devil en dit nummer kon wel het onechtelijke zusje van Ace Of Spades zijn.

Met Shoot To Kill maakt Filippa een rondje zaal en komt er een einde aan de set, maar als er even bijgetankt is komen ze terug voor maar liefst 4 toegiften.
Het logge Revival is de eerste waarna er met Somebody Love Me en het hitgevoellige Driving in Style weer twee tracks van “Heatwave” volgen. Tot slot steekt de band de middelvinger op tegen het corona-virus met een aangepaste versie van Fight For Your Right.
004thunNa 80 minuten bijna aaneengesloten gespeeld te hebben verlaat de band het podium en komt er een eind aan een zeer bijzondere, ruige avond. Zelfs zittend aan tafeltjes van 4 personen was het nog genieten van deze knetterende show. Deze band met attitude is een aanrader voor ieder festival!
Voldaan drive ik in style naar huis. Wat de wereld er toch anders uit ziet na een goed concert!
© Harm Lutke


Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.
For more pics click on Reportages/Pics in the menu.

De recensie van "Heatwave" is te vinden in de categorie CD recensies