• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Special: Peter Bourbon and Friends (Stream)

Peter kop

Hoe langer de Corona ellende duurt, des te meer wordt je op social media overspoelt door allerlei live streams van muzikanten, bands en singer-songwriters. Vaak is de kwaliteit van beeld en/of geluid bar slecht en een goede foto vanaf het beeldscherm maken is meestal een ‘lucky shot’. Na een aantal verslagen die op deze site geplaatst zijn en de vraag of dit nog wel zin heeft om hier zoveel tijd in te steken met nee te hebben beantwoord, is het hier lang stil geweest.


Peter 001aMaar uitzonderingen zullen er altijd zijn, zoals dit verslag van het mini concert dat Peter Bourbon and Friends gaven op zaterdagavond 20 juni vanuit de Campus in Kerkrade. Het is de 4e live stream die door de stichting Popmuziek Parkstad verzorgt werd.
Peter Bourbon zullen velen kennen van zijn bijdragen bij Vengeance of als gitaarbeul bij zijn eigen band Faith Healer. Peter heeft een op zijn zachts gezegd belabberde tijd qua gezondheid achter de rug en hoopt die periode met dit concert definitief af te sluiten.
Peter 001In Jos Severens – zang (o.a. System Pilot), Nick Mcgrath – bas (o.a. Guy Smeets Band, AC in DC) en drummer Randy Strauben, vond hij 3 vrienden die hem daar graag mee wilden helpen. De tijd om Peter’s eigen werken in te studeren ontbrak, daarom zullen we het deze avond alleen met covers moeten doen. Maar dan wel covers die iedereen kent, met een hoog headbang gehalte die tevens tot meezingen uitnodigen.
Op gepaste afstand van elkaar wordt er stormachtig geopend met Stormbringer (Deep Purple), een song die op het lijf geschreven lijkt voor de stem van Jos.
Peter 002Het beloofd een leuk avondje te worden als daarna Fool For Your Loving (Whitesnake) volgt. Verrassend is hun uitvoering van Barracuda (Heart) zonder vrouwenstem, maar wel een prima vertolking die er toe doet. Is de Corona crisis een aanslag op de conditie of zijn de lampen te warm? Feit is dat tijdens Rock You Like A Hurricane (Scorpions) het zweet van de gezichten druipt. Het getuigd van de klasse der muzikanten als zij een cover niet 100% naspelen, maar het vermogen hebben om er een eigen draai aan te geven. Peter 003Het is sowieso leuk om weer eens een band vol overgave bezig te zien, al blijft de stilte tussen de songs nog steeds onwerkelijk.
Ook Ronnie James Dio zal geen aanklacht indienen voor hun vertolking van Holy Diver. Metallica mag niet ontbreken en uit hun immense repertoire springt Enter Sandman er nog steeds als favoriet uit.
Peter 004Deze 6 songs zijn al goed voor bijna drie kwartier rock van de bovenste plank en als daar dan ook nog eens als afsluiter Monkey Business van Skid Row aan toegevoegd wordt, wordt de hunkering naar het ‘normale leven’ alleen maar groter. Dat gaat er zeker weer van komen en dan is het fijn te weten dat Peter weer beter is. Peter is back en daar drink ik op! Geen Bourbon, maar wel met een Sneeuwwitje, proost Peter!