• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Special: Live stream Ulf Nilsson en Linda Varg

001ulf

Voor dit verslag van een live stream van Ulf Nilsson neem ik u eerst even mee terug naar 2017. Vaak vervloek ik de commercials tijdens een spannende film, maar soms ben ik er wel blij mee. Toen ik uit mijn ‘man-cave’ naar beneden kwam voor een snack hadden de dames het reisprogramma van de Volendamse Everly Brothers op staan en was ik ongewild getuige van hun ontmoeting met Ulf Nilsson. Ik heb daarna een stuk van de film gemist, maar dat was niet erg want ik was enorm onder de indruk van de zangkwaliteiten van Ulf en zijn vrouw Linda. De aanschaf van een cd kon dan ook niet uitblijven. Een concert bezoeken is er helaas nog niet van gekomen en dat zal gezien de huidige situatie ook nog wel een tijd duren.


004ulfTijdens het uitbuiken van de Paasmaaltijd had ik even achter de pc plaats genomen om de berichten te checken en ziedaar, er verschijnt een bericht van Ulf Nilsson met de boodschap dat hij die dag om 17.00 samen met zijn vrouw Linda Varg live gaat.
Ulf ‘The Wolf’ Nilsson was in 2012 de winnaar van de Zweedse versie van The Voice en trouwde in 2010 met Linda Varg (het Zweedse woord voor wolf), die het in dat zelfde jaar tot de laatste 10 van Idols schopte.
003ulfBeiden hebben hun eigen carrière, maar zijn ook regelmatig als duo te bewonderen, zoals ook het geval is bij deze stream die in hun keuken werd opgenomen.
.De hoogblonde Linda – typetje Gwen Stefani/Pink – mag van Ulf dit mini concert openen met Mr. Morrison, een prettig in het gehoor liggend liedje met pop en reggae invloeden, dat in 2019 als single werd uitgebracht. Beiden spelen gitaar, al heeft Linda nogal moeite om de capo op de juiste plek te zetten voor het door Ulf in Nashville geschreven Where I Belong. Hierbij neemt Ulf - die gezegend is met een fenomenale rauwe strot – zelf de vocals voor zijn rekening. Als duet brengen ze samen Keep Going waarin Linda met stemverheffing buiten haar comfort zone treed en de gitaar solo aan Ulf overlaat. Daarna volgt er een verrassing met Shallow, dat pas die morgen was ingestudeerd. Aardige vertolking van Lady Gaga’s hit, met Linda in de hoofdrol.
002ulfNa de gebruikelijke groetjes en aankondigingen – die na iedere song veel tijd in beslag nemen doordat het zowel in het Zweeds als Engels gebeurd – gaat Ulf helemaal los op zijn nieuwe single Underdog. Dan is het koffietijd want de halve liter mok van Ulf is leeg en vraagt om een re-fill. Het gaat verder met de nieuwe single van Linda die de titel Do You Wanna Boom Boom meekreeg en over – u raad het al – Boom Boom gaat. Meer kan ik er ook niet van maken. Als zevende song staat Sing Me A Lullaby geprogrammeerd, een fraai duet, dat ook als single van beiden werd uitgebracht, maar toch overtroffen wordt door Little By Little, waarmee dit mini concert werd afgesloten.
Ik heb de eerste Paasdag wel eens saaier meegemaakt!
© Harm Lutke