• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Special: Live stream Dave Warmerdam Band

01dave700

Het Corona virus heeft de wereld in zijn greep en dat heeft tot gevolg dat Maart de (voorlopig) saaiste maand van het jaar wordt. Alle weekendplannen kunnen de kast in want je staat bij een concertzaal of theater gegarandeerd voor een gesloten deur. Op het moment van schrijven zou ondergetekende al met de eerste tekenen van vermoeidheid te kampen hebben gehad als de 24e editie van de Southern Bluesnight door was gegaan. Als reporter zes uur lang tussen drie podia pendelen vereist een topconditie.


001 DaveDe Dave Warmerdam Band hoefde dus niet af te zakken naar Heerlen, maar kwam de organisatie en bluesfans tegemoet met een live-stream van hun geplande optreden. Een nobel gebaar van de winnaars van de van de Dutch Blues Challenge 2019! Daarom kon men toch nog genieten van een een portie blues achter de computer. Dat komt heel raar over, want juist blues is een beleving die in de ambiance van een dampende zaal of café onder de huid kruipt. Toch lukt dat de Dave Warmerdam Band ook via dit onpersoonlijk medium en dat is tekenend voor de kwaliteit en inzet van de band die naast Dave Warmerdam – keys & vocals uit Janne Timmer – vocals, Sonny Ray van den Berg – guitar, Lars Hoogland – bas en drummer Rick van de Voort bestaat.
Een uitgekiende setlist werd gepresenteerd met een soepele shuffle als Every Day, Aretha Franklin’s Sweet Lover, een eigen versie van Etta James I Just Wanna Make Love To You, Where The F...k Is My Truck, het funky Tears Ain’t Fun en het door slide gitaarspel gedreven Get Down To The River. In het met drie webcams opgenomen concert merk je dat er onder deze vreemde omstandigheden toch een leuke sfeer in de band heerst en wordt gegrapt dat het publiek onder de indruk is want het is doodstil.

002 daveIndruk maakt het vijftal zeker en vooral als het tempo omlaag gaat zoals op Please Watch My Back en Our Fire Still Burns On, beiden met heerlijke gitaar en orgel solo’s. Persoonlijk hoogtepunt is toch wel hun vertolking van en vooral de gitaarsolo van Sonny Ray van den Berg in I’ll Rather Go Blind. Kippenvel, zelfs achter de pc!
Enig minpuntjes waren de camera opstellingen waardoor gitarist en drummer half in beeld kwamen en het af en toe uitvallen van de stream. Voor de rest: Alles dik in orde.
Het moet toch gek lopen als deze jonge talentvolle band er op de 24 editie van de Southern Bluesnight – waarschijnlijk in 2021 – niet bij zal zijn!
© Harm Lutke