• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Luminize @ Stadspark Festival Kerkrade

018Lum

Het Stadspark Festival Kerkrade staat nog niet zo lang als vaste waarde op de festival kalender vermeld. Na 2 eerdere min of meer succesvolle edities werd er in het weekend van 23 Augustus pas voor de derde keer een podium gebouwd bij het hertenkamp aan de Koningsweg. Door allerlei omstandigheden kon uw reporter slechts een uurtje vrij maken voor dit gratis evenement en was hij getuige van de afsluiter op de zondag: Luminize.


De van oorsprong Kroatische All Girl rock band maakt al enkele jaren vanuit Den Haag de Nederlandse podia onveilig en is ieder jaar in Augustus wel ergens in Limburg te vinden. De kennismaking met hen dateert voor ondergetekende dan ook al vanaf 2015 (Koppelpop) waarna in 2017 Sjwaampop in Swalmen volgde. In 2018 volgde een tussendoortje als support voor de Golden Earring in de Rodahal en nu dus weer – in Augustus – in Kerkrade.
001LuminizeBij aankomst op het terrein heerst er een tegenvallende maar wel gezellige drukte en pik ik ook nog bijna de hele show van het Belgische Laidback mee. Het gerucht ging dat er die dag een band was die Kerkrade niet wist te vinden (hallo,we leven wel al in 2019!), waardoor men een uur op het schema achter liep. Om 20.00 uur i.p.v. 19.00 uur betreden Matilda (gitaar), Marcella (vocals/gitaar), Irena (drums) en nieuwe bassiste Renée Overbeeke het podium. Hun vorige bassiste Tea blijkt de band door heimwee naar Kroatië te hebben verlaten, waardoor er nu sprake is van een Nederlands/Kroatische band.
De dames hebben er zin in en strooien een geraffineerde mix van pop en rock over het publiek uit. De setlist bestaat vnl. uit songs van hun album “ All Or Nothing” met o.a. F*ck You en Kill It With Love, maar ook hun nieuwe single Innocent komt voorbij. Bij de vaste kijkers van The Voice of Holland zal Hotter Than Hell bekend in de oren klinken, het nummer waarmee zij in de finale stonden.
Het is jammer dat de oorspronkelijke 75 minuten show i.v.m. de vergunning ingekort werd tot 60 minuten. Daardoor miste men de toegiften die in de regel uit mash-ups bestaan met o.a. Lady Marmalade. Zo kwam er helaas vroegtijdig een einde aan hun set, maar duurde het festival zelf wel een uur langer. Ach, volgend jaar zal Luminize in Augustus wel weer op een ander Limburgs festival te zien zijn!
© Harm Lutke
Meer foto’s zijn te vinden in de categorie Reportages/Pics (menubalk)
Click in the Menu on Reportages/Pics for more pics!