• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Valentine schittert in de Nieuwe Nor

001valentine

Het is al weer heel wat jaren geleden dat Robby Valentine met zijn band Limburg binnen viel, maar op vrijdagavond 24 mei was het zo ver en wist hij moeiteloos de weg naar de Nieuwe Nor in Heerlen te vinden. Out of sight – out of mind?, een beetje in de vergetelheid geraakt?, het zou een reden kunnen zijn waarom de Nieuwe Nor niet uitverkocht was, maar dat gaf fans uit Rotterdam en Heerenveen wel de kans om helemaal vooraan te staan bij hun idool. Die lange reis was het wel waard want er voltrok zich een bijna 2 uur durende show die je eigenlijk in een theater of – sterker nog – in een stadion zou verwachten!


003vaRobby mag Limburg dan wel lang verwaarloosd hebben (dat had ook met zijn gezondheid te maken), het Limburgse kwartiertje is hem wel bekend, waardoor er niet echt haast gemaakt werd om op tijd te beginnen. Maakte ook niks uit want nadat het aftellen in de intro gestart werd vloog de tijd voorbij en dat is altijd kenmerkend voor een beklijvende show.
Robby (het synoniem voor Robert Kempe) en zijn fantastische band met Paul Coenradie op gitaar, Luuk van Gerven op bas, Mark van Reusel achter de drums en Maria Catharina en Jan Willem Ketelaers op krachtige stembanden, openen met Judgement Day. Een fraaie binnenkomer maar het daarop volgende Sons Of America imponeert toch net iets meer, al is het maar door het visuele aspect omdat Maria Catharina zich in een koket pakje gestoken had. Aan de visuals en geluid (verzorgd door respectievelijk René Luijt en Elwin Dorlas, zij mogen ook wel eens genoemd worden) is veel aandacht besteed en op het niet al te grote podium van de Nieuwe Nor afgestemd, maar zouden in een theater nog veel beter tot hun recht kunnen komen.
001vaMet Running On Empty, The Bitter End, Soldiers Of Light, het op zijn dochter geïnspireerde Eleanor Robyn, Black Dog, Masters Of Our Minds en Remember Who You Are komt bijna de hele “The Alliance” cd voorbij. (Zie de cd-recensie elders op deze site) De trouwe fans die het album “Bizzaro World” in hun bezit hebben zullen ook Fear Of Heights, Deadbeat Boy, Bizzaro World en Black Rain herkennen in de setlist die verder bestond uit Save Myself (album "Androgenius Future"), een fraaie vertolking van David Bowie’s Life On Mars en natuurlijk de hit waar mee hij zelfs in Japan doorbrak: Over And Over. Een setlist om van te smullen dus!
002vaRobby pendelt voortdurend tussen keys en gitaar maar laat Paul Coenradie schitteren in genadeloze solo’s zoals in één van de hoogtepunten van de avond: de ballad Dear Dad. Schitterend!
Er rennen niet veel Robby Valentines in ons kikkerlandje rond. Mensen die zo begiftigd zijn met talenten die nodig zijn om al zo lang mee te draaien in de symfonic-rock cultuur zijn er maar weinig. Het is dan ook onbegrijpelijk dat iemand als hij in een land dat in de muziek voorop denkt te lopen zo ondergewaardeerd wordt.
Multi-instrumentalist, componist, zanger, technicus en vooral perfectionist,... you name it!
Deze man heeft overal kaas van gegeten zoals hij deze avond met zijn fantastische begeleiders in een fascinerende show liet blijken!
Valentines-day was nog nooit zo leuk!
© Harm Lutke

Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.