• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Vandenberg's Moonkings in Limburg zaal

 

moonkingskopfoto

Vandenberg's Moonkings vlammen in het Parkstad Limburg Theater.

Ruim een jaar geleden ging het nieuws rond dat Adrian (Adje) van den Berg een nieuwe band wilde samenstellen om na een lange periode van afwezigheid weer de podia te beklimmen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Adverteren hoefde hij niet want muzikanten van naam en faam zorgden voor files in het telefoon-verkeer. Toch koos hij bewust voor – tot dan toe - vrij onbekende jonge talenten die net als hij jaren geleden dezelfde drive hadden.
Jan Hoving bleek in het bezit van de stembanden die hij in gedachten had en in Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen Es (drums) vond hij de stuwende krachten die bij een top band horen.
Met hen dook hij de studio in om het album 'Moonkings' op te nemen en kon een niet te stuiten opmars langs festivals en concertzalen beginnen. Zaterdag 24-01-2015 deden zij daarbij het Parkstad Limburg Theater in Heerlen aan.

DSC03115kleinDe Limburg-zaal wordt van te voren goed opgewarmd door The Road Home, een talentvolle, jonge band uit Enschede. De band, met 2 broers van Sem Christoffel in de gelederen, bracht al 2 EP's op de markt en werd in 2013 door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent.
De tour met The Moonkings is voor hen de ideale gelegenheid om nieuwe nummers uit te proberen die later dit jaar op hun debuut-cd zullen verschijnen. The Road Home start voortvarend met Rebels en zij laten het tempo tijdens hun 35 minuten speeltijd geen moment vieren. Always On The Run begint met een Stones intro, waar het publiek enthousiast op reageert. Zij eindigen met Starting Over en alleen al dit nummer doet je al uitkijken naar hun cd.
Een prima opwarmer waarbij je met dit woord de band eigenlijk te kort doet!

MOONKINGS

moonkings kleinNa een korte ombouw pauze is het tijd voor de hoofdschotel, voor velen een eerste kennismaking.
Het publiek is te verdelen in diverse leeftijds-groepen, waarbij de oudere-jongeren in de meerderheid zijn. Zij hopen dat Adje als vanouds zal vlammen op werken uit zijn Vandenberg/Whitesnake periode, terwijl de jongeren waarschijnlijk gelokt zijn door de 'Moonkings' cd, die uitsluitend met nieuw werk is volgepropt. Beiden zullen tevreden naar huis gaan en het zal niet alleen bij deze eerste kennismaking blijven want de band is 'On Fire'!

Na een korte intro volgt de opener Line Of Fire. Het is het begin van een heerlijk avondje pure rock zoals rock bedoelt is. In rap tempo volgen Steal Away, Leave This Town en Feel It, waarna het eerste rustpuntje bereikt wordt met de schitterende ballad Breathing.

DSC03200kleinDat Ad trots is op zijn mannen is duidelijk te zien. Zo stelt hij Jan voor als 'The voice of the universe'. In dat geval mag Mart Nijen Es de titel van 'Hardest working man on stage” opeisen, want als de band na Close 2 You het podium verlaat, blijft hij alleen achter voor een stevige drum-solo.

2 keer eerder werd een akoestische gitaar op een statief het podium op gerold (bij Breathing en Judgement Day) en hoopte het publiek dat dit voor Burning Heart bedoeld was, maar bij de 3e keer is dat pas raak. Net op het moment dat de overbekende intro wordt ingezet, begint de elektrische gitaar te storen. Terwijl een geluidstechnicus in een compromitterende houding aan zijn gitaar frunnikt, vult Ad, tot grote hilariteit bij zowel zijn band leden als publiek, de tijd op met de tune van “The Pink Panter”.

DSC03299kleinOp Burning Heart doet Jan Hoving niet onder voor Bert Heerink. Het klinkt anders, maar is gelukkig geen parodie en ook de Whitesnake songs Judgement Day en Here I Go Again gaan hem goed af.
Direct hier na volgt de high speed rock 'n roller Nothing Touches waarmee de set, die deze avond uit 13 nummers bestond, wordt afgesloten. De band speelde vrijwel het hele album, wat later tot een goede omzet aan de merchandise stand leidde.
De band komt nog één keer terug voor het toetje en speelt de Free klassieker Allright Now dat luidkeels meegebruld wordt en zeker als één van de hoogtepunten gezien mag worden. Hierbij is een hoofdrol voor Sem Christoffel weggelegd doordat hij het bekende bas-loopje op een fraaie manier weet uit te breiden.

Meer Foto's van dit fantastische concertzijn geplaatst in de categorie Reportages/Pics

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.