• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Dany Lademacher’s Wild Romance @ De Reünie Geleen

wild kop

Dany Lademacher’s Wild Romance is bezig aan hun Shpritsz/Cha-Cha tour en deed op zaterdagavond 10 Maart Café-zaal DeReünie in Geleen aan. Nog altijd trekt deze legendarische begeleidings-band van Herman Brood met de originele bandleden Dany Lademacher en David Hollestelle in de gelederen volle zalen. Deze ‘Saturday Night’ staat nog meer in het teken van Herman Brood, want ook diens zoon Marcel is te bewonderen in de support band Bigzpender.

wild kl 03Althans, zo stond het op het affiche. Marcel was er wel, maar van Bigzpender ontbrak ieder spoor. Daarvoor in de plaats beklommen Pender & Kelt het podium. De ex-leden van het ter ziele gegane Exit 31 spelen een bijna thuiswedstrijd en begeleiden samen met Marcel Brood de Wild Romance op hun theater tour, aldus Herman’s manager Koos. Het duo speelt een akoestische set en starten met Never Be Clever, gevolgd door Dope Sucks. Deze songs zijn knap bewerkt, volledig uitgekleed maar ijzersterk! Na ook weer een prachtige versie van Champagne & Wine voegt Marcel Brood zich bij het tweetal. Op een kruk gezeten opent hij zijn ‘set’ met Pijn (ooit een hit voor Herman en Van Dik Hout) en sluit deze meteen weer af met Sleepin Bird. Na nog geen 20 minuten dient zich de eerste pauze van deze avond aan en verlaat een groot deel van het publiek de zaal om het café te bezetten waar de pauze en afterparty band Waist of Time aan hun eerste set begonnen is.

wild kl 04Na een half uurtje pauze begon voor een internationaal publiek – Limburg zit nu eenmaal ingeklemd tussen België en Duitsland – de nostalgische ‘Saturdaynight’ met Home en Skid Row.
Dany Lademacher’s Wild Romance bestaat sinds enige tijd uit de man van het eerste uur David Hollestelle (gitaar), Otto Cooymans (keyboard), Gee Carlsberg (bas), Jan ‘t Hoen (drums), Edgar Koelemeijer (rauwe stembanden) en uiteraard Dany Lademacher (gitaar) zelf.
wild kl 02Dat de band na 40 jaar nog niks aan kracht heeft ingeboet wordt al gauw duidelijk, al moet ik er wel bij zeggen dat de show uit 2 sets bestaat. In de eerste set komen in een sneltreinvaart o.a. bekende songs als Rock ‘n Roll Junkie, Doreen en Never Be Clever voorbij. Aankondigingen volgen pas bij de nieuwe nummers Out Of Heaven en No Time To Lose, waarmee de eerste set van 35 minuten afgesloten wordt. Een beetje rust wordt de band wel gegund en het geeft ondergetekende de gelegenheid om een flink aantal foto’s te deleten. Op verzoek van de band is er namelijk een overdaad aan rood licht op het podium. Ach, misschien is dit ook weer een soort eerbetoon aan Herman die vaak in het Red Light District van Amsterdam te vinden was.

wild kl 01Was het bij de eerste set al genieten geblazen, de tweede set is mogelijk nog beter met nummers als Sleepin Bird, Pop en I Love You Like I Love Myself, ook wel bekend als Margarita. Rust momenten zijn er met Still Believe en Turn It On. Naarmate de avond vordert ontpopt Edgar Koelemeijer zich steeds meer als een waar podiumbeest. Hoewel hij Herman niet probeert te imiteren, doemen er toch wel enkele vergelijkingen met hem op. Zo pakt Edgar David Hollestelle tijdens een geweldige solo onverwachts bij de ballen. De gitarist is wel wat gewend, laat zich niet uit zijn concentratie halen en soleert met 4 vingers verder. De middelste had hij nodig om omhoog te steken.
De tweede set wordt afgesloten met Spirit In The Sky, een cover - maar wél in een ander jasje gestoken – van Norman Greenbaum, dat ook op hun laatste CD “Out Of Heaven”te vinden is.
Kans om het podium te verlaten krijgt de band niet want Koos kondigt gelijk de toegiften aan. Dat worden er 4 met o.a. All The Girls Are Grazy en,... ja daar is ie dan…..Saturdaynight!
Met Checkin Out komt er dan uiteindelijk (weer veel te vroeg) een einde aan een avond die bol stond van eerlijke, recht toe-recht aan rock ’n roll!
Old rockers never die!,
al klinkt dat bij deze band misschien een tikkeltje vreemd.

© Harm Lutke

Een uitgebreide fotoreportage en de setlist is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics and setlist click on Reportages/Pics in the menu.