• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Female Fronted Metal night in De Reünie (Geleen)

01FFM

Female Fronted Metal/Rockbands lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Dat maakte het voor de boeker van De Reünie (Geleen) gemakkelijk om naast Phantom Elite nog 3 bands aan het programma toe te voegen om er weer een zeer geslaagd metal evenement van te maken. Op zaterdagavond 09-12-2017 werd afgetrapt met Beyond God, die later die avond nog ergens een gig had. Met frontvrouwe Meryl Foreman en nieuwe gitarist Ronald Tielen zetten zij meteen de toon voor de avond met een sterk optreden waarin nummers van hun Cd's “A Moment Of Black” en “Dying To Feel Alive” de hoofdmoot vormden.

02FFM

Indicolite had kort voor deze avond nog 3 dames in de gelederen, maar bassiste Gwen Ummels trok zich terug en werd deze avond vervangen door Antoine Pütz. Hij levert goed werk, maar het zijn toch vooral zangeres Anne Weyers en gitariste Sharyne Ben Amrane die de (visuele) aandacht trekken. De band bestaat pas 2 jaar maar zette een retestrakke show met eigen werken neer.

03FFM

Ook bij Phantom Elite – die bezig zijn met hun Winter Wonder Wasteland Tour 2017 – hebben zich personeelswisselingen voor gedaan maar zangeres Marina La Toracca is gebleven. Het klein brokje dynamiet is een schril contrast met de boomlange (nieuwe) bassist. De band straalt veel speelplezier uit tijdens de snoeiharde set waarin uiteraard hun CD “Wasteland” nadrukkelijk gepromoot werd.

04FFM

Het houd niet op met de personeelswisselingen! Hierbij spant het Belgische Circle Unbroken de kroon, want in plaats van een Metalband zijn alleen zangeres Marieke en toetsenist Franky De Mangelaere de grens over gestoken, maar hebben wel nog een ‘vriendinneke’ met een viool meegenomen. Samen brengen zij uitgeklede versies van enkele nummers die op hun CD ‘Vincere’ staan en het wordt stil in de Reünie. Marieke heeft ervaring als musicalzangeres en dat is zeer goed te horen. Wat een stembeheersing! Ondanks het gebrek aan gitaargeweld het hoogtepunt van de avond!

Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.