• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Lords of Black, Voodoo Circle en Now or Never @ de Oefenbunker.

now or never

Raised on Rock” was de naam die de Lords of Black en Voodoo Circle aan hun Co-Headline tour gaven en die hen op vrijdagavond 22-09-2017 naar de Oefenbunker in Landgraaf bracht. Twee top bands voor de prijs van één en daarbij ook nog met Now or Never (een top band in wording) als voorprogramma. Je kunt het slechter treffen. Now or Never, met Jo Amore (ex Nightmare) – vocals, Ricky Marx (ex Pretty Maids) – gitaar, Ranzo (ex Sultan) - drums en Abel Cabrita – bas vliegen er meteen in met Sonic Ecstasy. Ze hebben maar een half uur speeltijd, maar weten meteen vanaf dit nummer te overtuigen.

voodoo circle

Vanavond is Voodoo Circle de tweede band en zij behoeven eigenlijk geen introductie meer. Met mannen als Mat Sinner en Alex Beyrodt die hun sporen verdiend hebben in bands als Silent Force, Sinner en Primal Fear, weet je dat het goed zit. Aan de microfoon hangt nu Herbie Langhans, die zich als een waardige vervanger van David Readman ontpopt. Onbetwiste blikvanger is toch wel meestergitarist Alex Beyrodt, die maar liefst 8 gitaren meegenomen heeft, waaronder een fraaie double neck. Voor de setlist kan de band uit 4 albums putten, daarbij vormde de ballad Blind Man van het album “Broken Heart Syndrome” voor velen het hoogte punt.

lords of black

Was Voodoo Circle al een lekkernij voor de Classic Rock liefhebber, met Lords of Black kregen de Metal liefhebbers er nog een toetje bij. Zeg maar gerust de kers op de taart! Met Ronnie Romero, die bij de wedergeboorte van Rainbow achter de microfoon stond, staat er een zanger van wereldformaat op het podium. De goed gevulde Oefenbunker kan genieten van een vol gas Heavy Metal concert met nummers als Nothing Left To Fear en Shadows of War, waarbij toch af en toe een beetje op de rem getrapt wordt zoals met Ghost of You.
Als er een titel is voor ‘Hardest working man on stage’ dan gaat die naar gitarist Tony Hernando. Terwijl het zweet niet aan te slepen is lijkt hij constant in gevecht met de snaren en in trance te verkeren. Als toegift en absolute uitsmijter fungeert Rainbow’s Kill The King waarin Ronnie bewijst dat hij een goede keuze was om Rainbow weer op de rails te zetten.

Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.