• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Days Of Jupiter @ Jan Hertog, Maasmechelen.

days of jupiter kop

Het leven zit vol verrassingen, maar dat mag geen verrassing heten. Enkele weken geleden schreef ik een CD recensie over de Zweedse rockband Days Of Jupiter (zie elders op deze site) en dit weekend staan de mannen zomaar bij je op de stoep! Nou ja, op 23 minuten rijden bij me vandaan, maar toch!


Plaats van handeling is Live Club Jan Hertog in het Belgische Mechelen en als je het over verrassingen hebt zit je daar wel goed. Last minute boekingen zijn daar niet vreemd en ook de locatie is vaak een verrassing. Is het in het café zelf of bij de achterbuurman De Maasvallei, die over een café met grote zaal beschikt?
days of jupiter 325Voor deze avond (28-07-’17) had men Days Of Jupiter en support op een buitenpodium voor het café neergeplant, wat op een druilerige dag niet echt de ideale keuze was. Gelegen aan de markt werd de supportband John L. dan ook tijdens een regenbui door velen vanuit de auto gevolgd. Ach, er werd geen entree geheven, dus waar maken we ons druk over.
Soms heeft het zijn voordelen als een band ruim een half uur later begint want toen de Zweden het podium betraden was het, en bleef het droog. In mijn CD recensie gaf ik al aan dat Zweedse bands zelden teleurstellen en dat is op Days Of Jupiter zeker van toepassing. Jan Hilli – zang, Jörgen Hellström – gitaar, Magnus Larsson – gitaar, Janne Karlsson – bas en Markus Lindman – drums weten wel hoe ze je moeten inpalmen. Op de setlist staan een zestal nummers van hun laatste CD “New Awakening” die mij dus bekend in de oren klinken en die live prima vertolkt worden. Ook de andere nummers houden de vaart er in en liggen lekker in het gehoor. Zij zorgen onder het niet echt talrijke publiek voor een prima stemming hetgeen tot een niet ingecalculeerde maar verdiende toegift leidt. Toch maar weer eens vaker op www.janhertogliveclub.com kijken of er nog meer last minute boekingen staan!

Meer foto’s van dit top optreden zijn geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics of Days Of Jupiter click on Reportages/Pics in the menu.