Rachel Dean - Indian Summer

Horton Records / Continental Record Services

RachelDean

Voor liefhebbers van Linda Ronstadt die zich er niet bij neer kunnen leggen dat hun idool door Parkinson getroffen is en nooit meer zal optreden gloort er een sprankje hoop aan de horizon, want met Rachel Dean is er iemand opgestaan die - maar dat moet de toekomst uitwijzen - in haar voetsporen kan treden. Zo dat is er uit!
Ik weet dat dit een boude uitspraak is en dat ik er waarschijnlijk geen vrienden mee maak bij de Ronstadt fans, maar het is de eerste gedachte die bij mij opkomt na het luisteren van "Indian Summer". Tja, een eerste indruk is meestal wel de beste.


Rachel is een uit Los Angeles afkomstige singer-songwriter die over een vrijwel zelfde warme stem beschikt als Linda en zich in het zelfde genre voort beweegt. " Indian Summer" is haar eerste EP die via crowdfunding tot stand is gekomen en vorig jaar al in de States uit kwam, maar door Continental Record Services nu ook in Europa verschijnt.
Wat is het fijn dat je op je vrienden terug kan vallen want zonder hen zou deze cd waarschijnlijk niet op de markt zijn gekomen. Onder die vrienden bevinden zich ook Neal Casal (o.a. Ryan Adams), Adam MacDougall (Black Crowes), Richard Gowen, Miranda Lee Richards, Jon Graboff en Nelson Bragg, die voor de begeleiding zorgen. Stuk voor stuk muzikanten van naam, die zich op dit debuut volledig ten dienste van Rachel's songs stellen. Een perfecte match, waarbij de songs zo goed zijn dat ze eigenlijk zelf het werk doen.


Honey Don't, waarmee geopend wordt brengt mij meteen in een ontspannen stemming en bij Indian Summer, waarbij het tempo iets naar beneden gaat, zet ik de rugleuning van mijn luie stoel al een standje naar achteren. De ideale houding om optimaal van dit nummer te genieten. Het breekbare Nowhere laat ik iets langer op mij inwerken, wetende dat schoonheid soms verborgen zit en pas na meerdere draaibeurten aan het licht komt. Verder gaat het met Dark Intensions, Saved en Without You, stuk voor stuk fantastische songs, die als ze op een elpee stonden bij mij al grijs gedraaid zouden zijn.
Is het als dank bedoelt dat zij haar fantastische begeleiding enkele 'minutes of fame' gunt in het instrumentale Cosmic Jam of was de inspiratie op? Dit nummer waarmee afgesloten wordt is in ieder geval niet echt op zijn plaats op deze verrassend goede debuut EP, maar als 1 op de 7 iets minder is, mag je als luisteraar toch niet mopperen dunkt me.
“Indian Summer” is in ieder geval Rachel Dean's beste cd tot nu toe.


Het is afwachten en hopen op een vervolg.

racheldean