John Canoe - Actorboy

FOURTWENTYRECORDS

JohnCanoeActorboyEP

Jammer, na 13 minuten is de pret voorbij, maar ja dat heb je met EP-tjes. Je zit er net lekker in en hebt amper het bijgevoegde persbericht gelezen of je wordt door een plotse stilte overvallen.
Je weet dan inmiddels wél dat John Canoe een driemansformatie uit Rome is die met “Actorboy'' hun eerste EP uitbrengt. Zij zijn na Waynes het tweede trio uit het land van de laars dat me aangenaam weet te verrassen met een vet Amerikaans geluid, al is dat bij Waynes wat ruiger en gaat John Canoe meer de surf-rock richting uit.
Van dit trio is frontman Jesse Germano (Australische roots, vandaar deze voornaam) de man met de meeste ervaring in de music-scene. Als assistent-engineer werkte hij 5 jaar lang in de Forum Village, de studio van niemand minder als Ennio Morricone!
Maar Jesse wilde zelf ook wel eens aan de andere kant van de mengtafels staan en daarom richtte hij samen met Mario Bruni (bas) en Stefano Padoan (drums) in 2014 John Canoe op.
En niet zonder succes! De band bouwde al snel een reputatie op en kleine kroegjes in en rond Rome werden al gauw aangevuld met middelgrote tot grote festivals.

Actorboy” is dus hun debuut op de zilveren schijf. Er staan slechts 5 tracks op, die ook nog eens kort van duur zijn, maar ze geven wel een goed beeld van wat dit trio in z'n mars heeft.

Na de instrumentale intro, gewoon Intro getiteld, volgt Beer And Pils, het nummer dat het meeste aan de muziek van Waynes doet denken. Nervous Breakdown gaat na een Ventures-achtige intro over naar een chaotische mengeling van garage en surfrock. Start To Move is een nummer dat op de setlist van The Deaf niet zou misstaan en ik krijg spontaan visioenen van een over het podium stuiterende Spike.
Met Untitled Mood gaan alweer de laatste minuten van dit verrassend leuke debuut EP-tje in.
Dit nummer klinkt meer Poppy als de anderen. Ook zit er een vreemd einde aangebreid, want als je denkt: er komt nog meer, is het al afgelopen waarna de eerder genoemde stilte invalt.

“Actorboy”is een aangename kennismaking met John Canoe. Hun onstuimige surf-rock doet je in deze donkere tijden meteen weer naar het festival seizoen verlangen.

johncanoe01