Wigg - Sally

RVP Records

WiggSally

Wigg is een nieuw Nederlands power trio uit Limburg dat met “Sally” hun eerste album uit brengt.
Nou ja, nieuwe band is misschien iets te enthousiast uitgedrukt, want de Nederweertenaren startten in 2009 al als een kwartet.

Mr. Joe – strot, Dan The Man – gitaar, Robo – bas en Ray Vaughn – drums deden in het verleden ervaring op bij illustere bands als Earshot, Neptalica en Lack of Cookie. Toen Robo in 2012 de band verliet nam Mr. Joe de plank met de dikke snaren over en besloot de band nog gemotiveerder als voorheen als trio door te gaan.

De mannen gingen niet over één nacht ijs want voor een zo perfect mogelijk resultaat werd “Sally” op 3 verschillende locaties opgenomen en op een vierde afgemixt
“Recht voor je raap, no nonsense Rock 'n Roll” is hun credo en dat laten ze op “Sally” duidelijk horen. Het trio speelt met de bravoure die jonge honden hebben die het helemaal willen maken.
"Sally" duurt slechts 37 minuten en bestaat uit 8 tracks, maar dan wél allen eigen werk, dat goed in elkaar zit.
Ook al zijn hun composities geïmpregneerd met invloeden van bijvoorbeeld AC/DC, Van Halen of Iron Maiden, zeg maar hardrock invloeden uit de gouden 70-80er jaren, het trio weet er wel een eigen draai aan te geven. Het song-writen hebben deze mannen best goed onder de knie.

In Hooked On Wheels, waarmee geopend wordt, hoor je in de verte AC/DC doorklinken, maar het kan nog harder want op Behaviour Of Bullets hoor je zuivere metal-riffs terug.
Er wordt dus lekker stevig gemusiceerd op "Sally". De ene na de andere uptempo rocksong dendert aan je voorbij, maar men wil ook wel een beetje (klein beetje) gas terug nemen, zoals op Sparkling Glance. Op deze power ballad, die als single wordt uitgebracht, komt de stem van Mr. Joe ook beter tot zijn recht dan op het hardere werk waar zijn stem soms een beetje geforceerd over lijkt te komen.
In eerste instantie zou ik voor Sirens of Happiness at Will als single hebben gekozen, daar deze nummers in mijn optiek een beter zicht op de kwaliteiten van de band weergeven, maar na meerdere draaibeurten blijkt Sparkling Glance toch een goede keuze. Het nummer blijft hangen als een teek op een hond.

Over het algemeen is "Sally" geen wereldschokkende maar wel een degelijk debuut album waarmee de band een stap voorwaarts zet en het cover/tribute circuit ontgroeid is.

Ondanks dat bovengenoemde bands bij de live shows nog wel eens in een of ander covertje voorbij zullen komen, lijkt het me zeer de moeite waard om Wigg eens live aan het werk te gaan zien.

wigg