Bennett Wilson Poole – Bennett Wilson Poole

Bennett 325

Heb ik iets gemist, zijn The Byrds weer bij elkaar? Wedden dat dezelfde gedachten bij je opborrelen als je naar Soon Enough luistert, de opener van de titelloze cd van Bennett Wilson Poole. Ook Ask Me Anything weet je op het verkeerde been te zetten, want hier zitten overduidelijk invloeden van Crosby Stills & Nash in verwerkt. Maar het wordt nog leuker als Funny Guys zich aandient, want daarin lijkt Tom Petty een bijdrage te leveren al eindigt deze song dan wel met psychedelisch gitaarspel. Het trio zal ook wel werken van Crowded House in de platenkast hebben, hun geluid is namelijk hoorbaar op Hide Behind A Smile. De volgende verrassing staat al klaar met Wilson General Store dat Stealers Wheel-achtig klinkt maar waar The Beatles ook een aandeel in gehad konden hebben. Leuk is de toevoeging van een mondharmonica. Bij het daarop volgende, iets ruigere Hate Won’t Win komt Tom Petty weer even om de hoek kijken.
Het zou saai gaan worden als ik met namen zou blijven strooien want ook in The Other Side Of The Sky, That Thing You Called Love, Not Forgetting (Just Remembering), Find Your Thruth en Lifeboat (Take A Picture Of Yours) zijn veel invloeden hoorbaar, maar dat blijft natuurlijk een persoonlijke beleving. Feit is wel dat dit debuut van Danny Wilson – gitaar/vocals, Tony Poole – gitaaar/vocals en Robin Bennett – bas/vocals geen zwak moment kent en de liefhebbers van fenomenale samenzang, fantastisch gitaarspel en een verlangen naar lang vervlogen tijden volledig aan hun trekken komen.
De namen van dit Engels/ Australisch drietal zullen wellicht geen lampje doen branden, ook niet als ik vertel dat Robin Bennett o.a. in The Dreaming Spires speelde, Danny Wilson o.a. in Danny And The Champions Of The World en Tony Pool in de 70er jaren bekendheid genoot met de band Starry Eyed And Laughing. Maakt ook niet uit, dit is een super trio!
Hou je van eerder genoemde bands, maar ook van bijvoorbeeld The Traveling Wilburys (yep, met Tom Petty) of Venice, dan is dit album verplichte kost en start het uitkijken naar een vervolg!
© Harm Lutke

bennett 625