• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Subliem concert 10cc in Parkstad Limburg Theater

10cckop

Voor een uitzinnig publiek gaf 10cc woensdagavond 2 maart een grandioos concert in een nagenoeg uitverkocht Parkstad Limburg Theater te Heerlen. Dat publiek bestond uit meerdere generaties.
Naast fans van het eerste uur, waarvan sommigen hun schouderophalende nakomelingen uitgelegd hadden wie 10cc eigenlijk wel was, waren er ook veel jongeren aanwezig. Een compliment voor de band en een bevestiging dat hun muziek, die toch al een kleine 40 jaar meegaat, nog steeds actueel is en als tijdloos bestempeld mag worden.

10cckleincDe band, waarvan bassist/zanger Graham Gouldman na de split met Kevin Godley en Lol Creme als enig lid van de oerbezetting overbleef, bestaat verder al jaren uit Paul Burgess op drums, Mick Wilson - o.a. percussie, Rick Fenn - gitaar en Keith Hayman achter de toetsen.
Graham was als schrijver wél het belangrijkste band lid, die ook nog eens hits schreef voor o.a. The Hollies, The Yardbirds en Herman’s Hermits (No Milk Today). Met Andrew Gold had hij als Wax ook zelf nog een hit in de eighties met Bridge To Your Heart.
Van begin tot einde weet 10 cc het publiek in zijn ban te houden. Zij openen sterk met The Wall Street Shuffle en kunnen bij de eerste 2 aanslagen van de bekende intro al op een daverend applaus rekenen.
Na zo'n opener kan de avond al niet meer stuk. Dat voelt het publiek, maar ook de band die meteen verder gaat met The Things We Do For Love. Het geluid alsmede het licht is fenomenaal en het is duidelijk dat 10cc een band is die in theaters volledig tot zijn recht komt.

10cckleineWat is dit een fenomenale liveband! Het geluid van de platen wordt probleemloos geëvenaard en misschien wel overtroffen!
Graham, Rick, Mick en Keith zijn niet alleen virtuozen op hun instrumenten, maar ook hun stemmen kleuren fantastisch bij elkaar. Alleen Paul Burgess houd zich hierbij letterlijk en figuurlijk op de achtergrond. Ieder band lid bespeelt verschillende instrumenten en die worden dan ook regelmatig gewisseld. Uitblinker daar bij is Mick Wilson die naast dat hij de meeste lead-vocalen voor zijn rekening neemt ook zijn vaardigheden op percussie, akoestische en elektrische gitaar, toetsen en ukelele vertoont.

10cckleidDe show is opgebouwd uit voornamelijk de hits en dat zijn er als je er bij stil staat best veel. De afwisseling is groot, zowel in tempo als ook de verschillende stijlen die de band door elkaar mixt. Als geen ander weet 10cc een hutspot van rock, Reggae en symfonische klanken tot een eigen geluid te smeden.
Op liedjes als I'm Mandy Fly Me en natuurlijk I'm Not in Love is het, lekker diep weggezakt in het rode pluche extra genieten van de rust en de fraaie klanken die je oren strelen.
Nummers als Good Morning Judge, Life Is A Minestrone, Art For Art's Sake, Feel The Benefit en het vrolijke From Rochdale To Ocho Rios willen je echter uit de stoel trekken om te dansen of mee te swingen.
10cckleinbZo ver komt het helaas (nog) niet. Pas na, ook al weer, een fantastische uitvoering van Dreadlock Holliday volgt een staande ovatie en blijft het publiek staan voor het a-capella gezongen Donna. Was men nog niet overtuigd hoe goed de vier stemmen op elkaar afgestemd zijn dan werd met deze ongekend goede uitvoering wel het bewijs geleverd. Ook drummer Paul Burgess wordt hierbij betrokken en mag de laatste zin 'zingen'.

Als uitsmijter staat Rubber Bullets gepland en gaat het dak er echt af. Er blijken dan al anderhalf uur verstreken of beter gezegd voorbij gevlogen. Dat is het kenmerk van een geweldig concert dat je aandacht niet laat verslappen en zó goed is dat je geen notie van tijd hebt en alles om je heen vergeet.

Als het vijftal ca. 10 minuten na de show achter een tafel plaats neemt voor een signeer sessie worden ze door rijendikke fans weer met een applaus verwelkomd. Het is leuk om te zien dat de 'jeugd' daarbij vooraan staat.
Deze jongere fans zullen er voor zorgen dat de muziek van 10cc ook door de volgende generatie gedraaid zal worden.

Een uitgebreide foto-reportage is te vinden in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click op Reportages/Pics.