• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Puik optreden Carach Angren in Volt

 CarnachAngren
Op de vrijdagavond van 18 december gaf Carach Angren een groots concert in poppodium Volt te Sittard. De Limburgse Horror Metal band is na het touren door o.a. China, Mexico en Rusland met Kerstmis thuis, zoals het netjes opgevoede jongens betaamd. Het bloed kruipt zoals altijd daar waar het niet gaan kan en er werd in de overvolle agenda toch nog een gaatje gevonden voor een optreden voor het "thuis publiek".


Aan een recensie van dit theatrale concert waag ik me niet daar ik van deze muziek te weinig kaas gegeten heb en het ook niet echt mijn ding is. Het zou alleen maar tot misverstanden kunnen leiden. Het feit dat ik geen setlist heb kunnen bemachtigen werkt ook al niet mee, want ik zou geen één titel van de 13 (?) songs die zij in bijna 2 uur speelden kunnen noemen. Wel had ik het vermoeden dat er een song in het Duits gegrunt werd.
Van de bandleden weet ik alleen dat de zanger/grunter zich “Seregor” noemt en dat de drummer en de keyboard speler broers van elkaar zijn en naar de roepnamen “Namtar” en “Ardek” luisteren. De naam van de fantastische gitarist, die als een boze clown geschminkt is en met zijn ontbrekende kapsel in schril contrast staat met de andere bandleden, moet ik helaas ook schuldig blijven.
De aan deze show toegevoegde danseres, die enorm haar best deed om het visuele aspect naar een hoger level te tillen, zou ook al geen loon naar werken krijgen als ik haar naam niet zou vermelden.
Het enige dat ik, zonder het risico de fout in te gaan zou kunnen vermelden is, dat deze band die in het buitenland hoog scoort en daardoor ook op de grote festivals staat, er deze avond zin in had.
Dat het publiek in de volle Volt een fantastische show voorgeschoteld kreeg.
Ik zou waarschijnlijk ook melding hebben gemaakt dat je aan alles merkte dat je hier met een gedreven en zeer professionele band te maken had. Dat je dat niet alleen aan de perfecte licht-show merkte, maar ook aan de manier waarop de band het publiek bespeelde. Daarbij was het gegrunt in de zaal niet van de lucht en kaatste als een echo naar de zanger terug.
Dat ik het ook wel leuk vond klinken als de zanger zich na zijn harde gegrunt met een zachte 'G' tot het publiek richtte.
Wellicht had ik ook nog wel geschreven dat ik blij was dat ik al vanaf het balkon stond te fotograferen voordat er onder in de zaal gemosht werd, want een (goed bedoelde) stomp in je rug krijgen terwijl je een dure camera voor je gezicht hebt is nooit leuk!

Dat dit alles te weinig is voor een pakkende recensie moge duidelijk zijn.

Misschien geven de zestig foto's die ik in de categorie Reportages/Pics geplaatst heb een duidelijker beeld van deze zeer onderhoudende show.

For more pics click on Reportages/Pics.