• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Mothers Finest in Die Rockfabrik

mothersfinestkop

Mothers Finest blaast het dak van Die Rockfabrik.

Mothers Finest scoorde in de late seventies hier in Europa 2 knoeperds van hits met Baby Love en Peace Of The Rock. Daarna volgden nog wel goede nummers als Mickey's Monkey en Love Changes, maar de successen van eerder genoemde songs werden toch niet meer geëvenaard.
Dat je met deze 2 hits, na pakweg 40 jaar, nog steeds volle zalen trekt, bewezen zij op 20-10-15 in het Duitse Ubach Palenberg waar zij het dak van Die Rockfabrik af bliezen.


Tegen mijn principes in om alleen concerten/festivals in de provincie Limburg te recenseren, wipte ik toch even de grens over. 17 minuten van huis af waan je jezelf toch nog in Limburg al is het dan in een Duitse versie. Men spreekt ongeveer hetzelfde dialect en het Limburgs kwartiertje is hen ook niet vreemd. Als de 'Discothek' een kwartier later als op het affiche beschreven open gaat en de band dus ook later begint, weet ik dat het met de befaamde Deutsche Gründlichkeit slecht gesteld is.

mothersfinestkl01Onder luid applaus beklimmen John Hayes en Moses Mo-gitaren, Wyzard-bas, Dion Derek Murdock - drums en de vocalisten Joyce Kennedy en Glenn Murdock het podium en weten meteen al met de opener Disco/Fly een prima sfeer te scheppen.
Voor mij is het de eerste keer dat ik Mothers Finest live meemaak en heb er meteen spijt van dat ik in het verleden nooit eerder een concert van hen bezocht heb. Als geen andere band weten zij rock funky te laten klinken of is het rockige funk waar zij zoveel succes mee hebben. Het grooved in ieder geval van alle kanten!

mothersfinestkl02Wat een energie hebben deze vlotte vijftigers nog! Het lijkt alsof zij een van hun eerste concerten spelen. Die elan, die drive van beginnende bands die de wereld willen veroveren is bij hen nog steeds aanwezig.
Na 12 jaar bracht de band met “Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts” weer eens een nieuw album uit waar naar deze tour ook genoemd is. De nieuwe nummers als Shut Up, Cling The Cross, Take Control, Angels en My Badd passen prima op de setlist en gaan er dan ook in als koek. Zangeres Joyce Kennedy - zij zou een zus van Tina Turner kunnen zijn en gitarist Moses Mo stelen de show. De eerste met haar dijk van een stem en verschijning, de tweede met fantastische solo's en capriolen waarbij alle gitaar-clichés voorbij komen.
mothersfinestkl03Een rustpuntje in de energieke show is hun uitvoering van Strawberry Fields. De Beatles song valt een beetje uit de toon, maar wordt door het grootste gedeelte van het publiek toch meegezongen. Hoogte punten zijn natuurlijk Baby Love en Peace Of The Rock waar niemand op stil blijft staan, maar ook een lange uitgevoerde versie van Mickey's Monkey (ruim 10 minuten) doet het erg goed. Hier in heeft de band vernuftig een stukje Rock and Roll (Led Zeppelin) verwerkt waarin Moses Mo zich helemaal kan uitleven.

MothersFinestkl04Het is die avond feest in Die Rockfabrik! De band zoekt regelmatig contact met het uitzinnige publiek en iedere solo van Moses Mo en John Hayes, alsook de bas solo van Wyzard in Don't Wanna Come Back worden met luid applaus gewaardeerd.
Met Don't Wanna Come Back zitten we dan wel al in toegiften reeks van maar liefst 5 nummers en komt er na bijna 2 uur een einde aan een van de beste concerten van dit jaar waarvan ik getuige mocht zijn.
Mothers Finest live is veel meer dan een concert, het is een belevenis!

Meer foto's zijn te vinden in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.