• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Kim Wilde in de Limburgzaal

KimWilde

Geweldige show Kim Wilde in Heerlen!

Het is de laatste tijd feest voor de vaste bezoekers van het Parkstad Limburg Theater te Heerlen. Zij hoeven tegenwoordig geen lange afstanden meer af te leggen om wereldsterren van dicht bij te zien. In een tijdsbestek van 2 weken programmeerde men klinkende namen als Joe Satriani, Kim Wilde en Paul Carrack (helaas gecanceld). Bij Kim Wilde zullen de fans van Joe en Paul misschien hun schouders ophalen, maar wie haar eens eerder live heeft gezien weet dat zij veel in haar mars heeft. Het is natuurlijk pure nostalgie die hierbij een grote rol speelt.
Kim was mede bepalend voor de muziek uit de eighties en door haar fraaie uiterlijk sierde menig poster met haar afbeelding de slaapkamers van de toenmalige pubers. Er waren natuurlijk meer zangeressen in die tijd maar zij had wat onze oosterburen 'Das gewisse Etwas' noemen.


Kim is een tijdje uit de picture geweest, stichtte een gezin en presenteerde voor de BBC haar eigen tuinprogramma Garden Invaders. Zij is inmiddels 54, maar ondanks een pondje meer nog steeds een charmante verschijning wat haar voor veel mannen tot de ideale vrouw maakt: Goed voorkomen, leuk inkomen en met haar groene vingers is ze graag bereid om de tuin te onderhouden. kim wilde 03Zodra deze groene vingers echter een microfoon omklemmen is ze weer de zangeres met, ja, 'Das gewisse Etwas'.

Dat zij nog immens populair is wordt duidelijk bij aankomst in het Theater. Gewapend met rozen en een eigen lichtshow van armbandjes en zwaai prullaria, staat er al een grote groep voornamelijk Duitse fans voor het koord te wachten. Deze fans van middelbare/gevorderde leeftijd blijken over een goede conditie te beschikken want zodra het koord verwijderd is worden de trappen die toegang naar de Limburgzaal geven door hen bestormd. Daar aangekomen zullen ze zich toch eerst nog door het voorprogramma dienen heen te worstelen, maar deze 'harde kern' is wel wat gewend, al kan dat niet van enkele rozen gezegd worden.

kim wilde 01 SolofHet is een beetje sneu voor Solof (echte naam Olof Sinke) dat zijn optreden maar bij een klein gedeelte van het publiek aanslaat. De singer/songwriter uit Domburg, die zich voor deze tour met Kim laat begeleiden door Brian Quite – gitaar, Jordy de Werd – bas en Jamy Quite achter de drums, zet een prima show neer met lekker in het gehoor liggende liedjes als My Life waar mee hij zijn set start. Na het vrolijke en dansbare Good Days volgt Spirit Of Live waarin Brian een fraaie gitaarsolo laat horen waar hij helemaal in op gaat. Zijn liedjes handelen over alledaagse dingen maar dan van een positieve kant gezien. Liedjes die je bij wijze van spreken na één keer horen al mee kan zingen zoals I Feel Alive, waarin hij enkele zingen rapt. Met Suzy and Tommy beëindigen zij hun korte set van een half uur. Het is me niet duidelijk of Solof normaal solo optreed of als band, maar ik weet wel dat we hem of hen nog wel vaker zullen tegenkomen!

kim wilde 02Na de change-over is het dan voor velen eindelijk zover en betreed eerst de band en daarna Kim Wilde het podium. Zij knallen er meteen in met Chequered Love, gevolgd door Never Trust A Stranger en Cambodia. Zat de stemming er met deze drie toppers al goed in, na Stone gaat de zaal pas goed los op Anytime, Anyplace, Anywhere. Bij de uptempo nummers klinkt Kim's stem af en toe een beetje geforceerd, maar dat gaat gaandeweg steeds beter. Het ene nummer ligt haar blijkbaar beter dan het andere.

Dat doet echter niks af aan de sfeer want die is geweldig en je voelt de vloer af en toe bewegen op het gedans van het publiek. Na negen min of meer uptempo nummers, waaronder If I Can't Have You en View From A Bridge, volgt een rustpunt met een akoestisch blokje en verlaat haar fantastische band het podium. De 'familie Wilde' blijft alleen achter. Haar broer Ricky (bandleider en schrijver van bijna al haar hits) begeleid haar op een akoestische gitaar en daarbij blijkt dat de achtergrondzangeres, die met haar sensuele bewegingen vaak de aandacht opeist, Ricky's dochter Scarlett te zijn.Hoe mooi hun stemmen samen klinken is te horen in Hey Mister Heartache en European Soul waarna The Riddle (Nik Kershaw) volgt. Kim werkt aan een nieuwe Kerst cd en hiervan spelen zij het mooie Keeping The Dream Alive (Münchener Freiheit).

kim wilde 05Na ieder liedje voegt zich weer een van haar muzikanten bij het gezelschap en na een liedje over Ricky's kleindochter is de band weer compleet. Het gaat dan weer vol gas verder met o.a. To France en You Came waarna de set afgesloten wordt met You Keep Me Hangin' On.
Na enkele minuten keert de band terug voor de toegiften waarbij Kids In America de absolute uitsmijter is en zowel op het podium als in de zaal het dak er af gaat.

Daarmee kwam na 1 uur en 40 minuten een einde aan een wervelende show waar in de foyer nog lang over nagepraat werkt. Als je als ondergetekende, die geen enkele plaat of cd van Kim Wilde in huis heeft, meer dan de helft van de set mee kan zingen, dan lijkt het me een meer dan geslaagde avond!
Wel ben ik er nog steeds niet uit hoe ik 'Das gewisse Etwas' het beste zou kunnen omschrijven. Misschien komt charisma wel het dichtste in de buurt!

Meer foto's zijn geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.