• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Johnny Mastro & Mama’s Boys weergaloos in De Dikke Stein! (deel 3)

002JMMB

Bovengenoemde titel klopt niet helemaal, de 3 zou eigenlijk een 2,5 moeten zijn, al is dit niet negatief bedoeld maar tot u spreekt een verwende fan.
Johny Mastro & Mama’s Boys bezochten op 16-06-2019 voor de 3e keer Café/zaal De Dikke Stein te Elsloo. Voor ondergetekende betekend dat dat zijn oren voor de 4e keer blootgesteld worden aan de vieze, vettige, rauwe sound die dit viertal uit New Orleans de zaal in blaast. De eerste keer was een openbaring, bij het 3e concert begon al iets van gewenning op te treden door dat je weet wat je te wachten staat, maar de band blijft verbazen!


01 mastroJohnny Mastro en Mama’s Boys zijn aan een slopende 2019 Summer Euro Tour bezig ter promotie van hun laatste cd “Never Trust The Living” en die voert hen behalve door Nederland langs podia in Duitsland, België, Polen Oostenrijk en Tsjechië. Voor het concert in De Dikke Stein – dat sinds mijn laatste bezoek opgewaardeerd werd met een verhoogd podium en verbeterde akoestiek – waren Johnny, Smokehouse Brown (gitaar), Christophe Gailot (drums) en de goedlachse bassist Dean Zucchero al in alle vroegte uit Polen vertrokken.

02 mastroAls zij hun opwachting in de zaal maken vallen er bij de altijd in zwart geklede kleine zanger/harmonica-terrorist gelijk een paar veranderingen op.
De robuuste – aan zijn gezicht vastgegroeide – zonnebril heeft het tijdens de tour begeven en is vervangen door een huis-tuin en keuken model met terug-flits capaciteiten en ook zijn al even onmisbare pet is vervangen door iets wat op een schippers-pet lijkt.
Wat gebleven is is hun keiharde, soms overstuurde sound, die via een instrumentaal nummer als opwarmer de zaal in wordt gesmeten en al enkele bezoekers tot een terugtrekkende beweging inspireert. Wordt het zo’n avond? Yep, lekker!!! Oordopjes zijn geen overbodige luxe!
In de eerste set van 65 minuten komen vooral veel nummers van hun laatste album voorbij, doch doordat de band zonder setlist werkt waag ik me niet aan het noemen van titels.


03 mastroNet als bij wereld bands als – ik noem maar wat – U2, AC/DC, Metallica of Eric Clapton, is een concert pas echt geslaagd als de hits gespeeld worden en dat is in mijn geval bij Johnny Mastro ook zo. Bij hen die de vuurdoop bij deze band beleven – die eigenlijk te vaak met Lester Butler en The Red Devils wordt vergeleken – zal de eerste set anders overkomen dan bij hen die enkele cd’s van dit gezelschap in hun bezit hebben. De fans die weten wat er nog meer in het vat kan zitten kijken dan ook vooral naar de 2e set uit.
Na een break van 30 minuten komt de band terug (Johnny heeft zijn oude pet weer gevonden) en dan begint het feest der herkenning als er vooral veel werk van "Luke’s Dream" gespeeld wordt, de door mij dof gedraaide cd uit 2012 die nog regelmatig in mijn auto te vinden is. Het is onnodig te zeggen dat de sfeer een boost krijgt en er vanaf dan ook van een weergaloos concert sprake is.
Na weer een dik uur alles gegeven te hebben verlaat de band drijfnat het podium om nog even voor één toegift terug te keren. Meer zit er helaas niet in, want in deze 2019 Summer Euro Tour staat de volgende show in Tsjechië gepland.
Het zou me niks verbazen als de band voor De Dikke Stein’s huisband titel gaat en er in de toekomst nog wel enkele shows zullen volgen!
© Harm Lutke

Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.