• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Call It Off en The Overslept @ De Oefenbunker

Call It Off kop

Met The Overslept en Call It Off stonden er op zaterdagavond 02-12-’17 twee gelijkwaardige bands op het podium van de Oefenbunker. The Overslept vormde deze avond het voorprogramma voor Call It Off, maar bij een andere gelegenheid is de rolverdeling misschien andersom. Al ben ik dan wel bang dat Call It Off het gras voor de voeten van The Overslept wegmaait.
Hoe het ook zij, het was deze avond genieten geblazen voor liefhebbers van pop/rock/punk bands!

The Overslept klThe Overslept is een Hilversumse pop/rock band bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Elementen uit de 80’s en hedendaagse rockmuziek worden met een snuifje punk vermengd tot frisse maar toch ook wel stevige popmuziek. Dat slaat aan bij het publiek deze avond, maar ook bij het thuisfront waar de band in Juni werd uitgeroepen tot ‘3FM Talent’! Deze avond laten zij horen deze titel waardig te zijn met songs als Little Miss Has Been, Social Circle, Ready To Go en de semi ballad Stolen Car. (Als ik het goed gehoord heb, want er was geen setlist aanwezig). The Overslept zit duidelijk in de lift want binnenkort staat er weer een hoogtepunt aan te komen! De band is namelijk uitgenodigd om op het podium van Serious Request te spelen.
Cal It Off klCall It Off roept herinneringen op aan Koppelpop (Susteren) waar zij voor mij dé verrassing waren, hetgeen ook de beweegreden was om ze nogmaals te zien. Met hun energie vretende punkrock is het niet verwonderlijk dat het zweet al bij de tweede song van de gezichten druipt. De accommodatie in een concertzaal is natuurlijk anders / beter als op een festival (waar men bij daglicht aantrad) en dat komt de show deze avond zeker ten goede. Goed licht, veel rook en een pakket aan nummers als Idiots, Death Or Glory, Anesthesia, Scream Your Heart Out en We Will Be Better Tomorrow die luidkeels meegezongen worden (hier staan fans in de zaal!) zorgen voor een goede sfeer. De fans worden bij de show betrokken als gitarist Adrian de Lange besluit te crowdsurfen of worden uitgenodigd voor een moshpit. Er zit ook humor in de show als Death Or Glory begint met I Want It That Way van The Backstreet Boys. Een andere verrassing is de akoestische uitvoering van Emily tussen het publiek waarmee Maurice Bolier een plaspauze voor zijn maten creëert. Het getuigt van professionalisme hoe gemakkelijk Call It Off de zaal naar zijn hand weet te zetten in een show die helaas net geen uur duurt.

Een uitgebreide fotoreportage is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics in the menu.