• 001
  • 002
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 003
  • 008

Carach Angren @ de Oefenbunker

carach kop

 

In een uitverkochte Oefenbunker vond op zaterdagavond 04-02-2017 een concert plaats van de plaatselijke horror/blackmetal band Carach Angren.
Deze band is misschien wel het beste dat Nederland in dit genre te bieden heeft en verkeerd meer in het buitenland dan dat ze thuis is. Ook nu zijn ze net weer terug van een tour met Fleshgod Apocalypse waarbij ze in 22 dagen maar liefst 21 concerten gaven. De kilometervreters deden daarbij Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Engeland, België en Spanje aan. Er zijn bands die na zo’n inspannende tour een vakantie plannen, maar niet Carach Angren. Het kenmerkt de echte muzikanten, die willen alleen maar spelen en spelen! De kans om deze band dicht bij huis te zien werd dan ook door de fans met beide handen aangegrepen.


Van te voren heeft LaMorta de zaal al goed opgewarmd waarna een vrij lange ombouwpauze Carach Angren in het donker het podium betreed. Het viertal gaat er meteen vol tegen aan en laat het tempo zelden varen, wat in een energieke show resulteert.

carach kl 01Dennis 'Seregor' Droomers, Clemens 'Ardek' Wijers (toetsen), Ivo 'Namtar' Wijers (drums) en gastgitarist Bastiaan Boh hebben in hun 14 jarige bestaan de blackmetal-scene opgefleurd met 4 conceptalbums en daar wordt deze avond een ruime keuze uit gemaakt. Daaronder ook een in het Duits gezongen song, die net als de anderen door de echte fans luidkeels meegebruld wordt.
Ondanks het kleine podium, waardoor o.a. de decoratie tot een minimum beperkt bleef, zet de band toch een dijk van een show neer.
Jammer is wel dat het licht de hele show lang slecht is. Vooral veel tegenlicht zorgde er niet alleen voor dat enkele fotografen met lasogen en overspannen camera’s vroegtijdig de zaal verlieten, maar ook dat het visuele aspect van de mimiek en de schmink van de bandleden daardoor niet goed uit de verf kwam. Die schmink druipt al na enkele songs van de gezichten doordat het inmiddels bloedheet is in de stampvolle zaal.
carach kl 02Het internationale publiek (je hoort naast Nederlands ook Engels, Frans en Duits) bestaat voornamelijk uit echte metalheads. Daar zullen ook wel nieuwsgierigen tussen gezeten hebben die wel eens wilden weten waarom de Christen Unie zoveel ophef om deze band gemaakt heeft. Allen werden op hun wenken bediend, al verhuisden de laatsten halverwege de show naar achteren als ‘Seregor’ de fans tot meer actie aanspoort en er een mosh pit ontstaat.
Doorweekt neemt de band na 105 minuten afscheid van het publiek en komt helaas niet meer terug voor een toegift.
Dat de band met weinig middelen op een klein podium ook een strakke show kan neerzetten is een bevestiging waarom zij vooral in het buitenland zo populair zijn!

Het zal de vaste bezoeker van deze site ongetwijfeld opgevallen zijn dat dit verslag minder diepgang vertoont dan andere verslagen. Het constant veranderen van de instellingen van de camera ging ten koste van het maken van aantekeningen. Dat heeft helaas toch niet tot een boeiende fotoreportage mogen leiden.
Voor de geïnteresseerden is er wel een foto van de setlist onder de onderstaande foto’s geplaatst.

carach 01       carach 02

carach 03     carach 04

carach 05 

carach 06

carach 07

carach 08

carach 09