• BatlordDSC00512q11
  • GMM532
  • DSC08037a1000 d011 04a
  • DSC06137 78c1
  • DSC06956q
  • pcl 259
  • PCLzaDSC05686a
  • DSC05123 0611

Straffe show van Secret Rule in De Maasvallei

DSC07401as

 

Heet was het, snikheet in Café/Zaal De Maasvallei te Maasmechelen (B).
25-08-2016 was een doordeweekse dag en dat zal er zeker aan bijgedragen hebben dat de publieke opkomst bij het concert van de Italiaanse melodic metal band Secret Rule enigszins tegen viel. Dit leidde er toe dat het concert naar het café verplaatst werd en niet in de grote, koelere zaal plaats vond.
Secret Rule is aan hun Europese tour bezig om hun 2e album “Machination” te promoten, een album dat voor een doorbraak moet zorgen en waarbij ze zelfs hulp uit Nederland kregen. Bij de opnames zat namelijk Sander Zoer (ex Delain) achter de drumkit en verzorgde Henrik Klingenberg (Sonata Arctica) de bombastische orgelpartijen.

SRDSC07208akleinVoordat Secret Rule het kleine podium mag beklimmen mag A Minor Problem de zaal opwarmen, al is dit bij een temperatuur van rond de 35 graden eigenlijk een verkeerde woordkeuze.
A Minor Problem is een jonge, talentvolle Heerlense band die als winnaars van Popsport Limburg ook een professionele begeleiding gewonnen heeft. Het zal dus wel goed komen met deze knapen.
Ze vliegen er lekker in met een mix van rock en punk en spelen vooral eigen werk met hier en daar een covertje zoals Killing In The Name (Rage Against The Machine). Het beste laat de band zich omschrijven als een kruising tussen Flogging Molly en Green Day. Jammer dat het podium tamelijk klein is, waardoor het vijftal niet echt goed uit de voeten kan. Dat doet aan de muziek echter niks af! Een band waar we zeker nog meer van gaan horen!

SRDSC07389klSecret Rule lijkt al op bedrijfstemperatuur te zijn en gaan voortvarend van start met het bombastische Ex-Machina, gevolgd door The Saviour. Deze nummers zijn beiden afkomstig van hun nieuwe cd en later zullen er nog zes anderen volgen.
Het verwachte vijftal blijkt geslonken tot een kwartet. Sander Zoer en Henrik Klingenberg zijn er deze tour niet bij. De opnames van Henrik lopen mee op een bandje en Sander is vervangen door de Italiaanse drummer Andrea Miazetto. Verder bestaat de band uit de vaste kern met vocaliste en blikvangster Angela Di Vincenzo, Andy Menario – gitaar en bassist Michelle Raspanti.
SRDSC07276klAngela heeft een sterke stem en hoeft zich niet te forceren, de nummers zijn haar op het ranke lijfje geschreven. Zij is geen sopraan, zodat je haar en haar band kunt vergelijken met Lacuna Coil of voor Nederlandse begrippen in het rijtje Delain en Nemesea kunt plaatsen.
De 13 songs komen allen in uptempo voorbij, maar met de half-ballad The Image (onder voorbehoud, want de bandleden spreken gebrekkig Engels zoals later na de show blijkt) is er ook voor een rustpuntje in de show gezorgd. Dat is ook wel nodig want de temperatuur blijft stijgen en je krijgt steeds meer respect voor de band die ook nog eens onder de warme lampen staat.
SRDSC07464klNa een prachtige vertolking van Story Time (Nightwish), dat volop meegezongen wordt, eindigt deze memorabele avond met You’re The Player.
Hierna tovert Andrea Miazetto een Italiaanse vlag te voorschijn waarop iedereen die dat wil zijn handtekening of een boodschap mag zetten.
Al was er niet zoveel publiek als waarop men gehoopt had, voor Secret Rule was de missie toch geslaagd gezien het aantal cd'tjes dat verkocht werd.

Meer foto's zijn geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics.