• BatlordDSC00512q11
  • GMM532
  • DSC08037a1000 d011 04a
  • DSC06137 78c1
  • DSC06956q
  • pcl 259
  • PCLzaDSC05686a
  • DSC05123 0611

ParkCity Live 2016 zondag

DSC06530kops

Ook op de tweede dag van ParkCity Live zitten de verrassingen in het begin van de middag. Allereerst is daar 77 Bombay Street. Vier Zwitserse broers die met hun familie enkele jaren in Adelaide in Australië woonden, met als adres: juist ja.


PCLDSC06347klDe band zit in de lift en voor hen is het balletje gaan rollen waardoor zij dit weekend maar liefst 4 shows af te werken hebben. Daarbij is het podium op PCL 'The biggest one so far'.
Matt, Joe, Esra en Shimri-Ramon Buchli kunnen in Nederland al over een vaste fan-base beschikken en die waren al vroeg op het veld vertegenwoordigd. Songs als 47 Milllionaires, Bombay, Love Lady Gaga en Up In The Sky werken aanstekelijk op het in aantal toenemende publiek, dat vlijtig meezingt en op verzoek van de band danspasjes uitvoert en hurkt. Het sterke punt van de band is de sublieme samenzang dat vooral te horen is in een a capella nummer onder begeleiding van een ukelele. Daarnaast wisselen de broers ook regelmatig onderling van instrumenten. Het balletje is gaan rollen voor 77 Bombay Street en lijkt nog lang niet uitgerold voor dit sympathieke kwartet waar het speelplezier van af spat!

PCLDSC06348klNa een korte ombouwpauze bestormen 14 prettig gestoorde Spanjaarden, elk gehuld in een persoonlijke kledinglijn het podium en zorgen in de eerste minuut al voor chaos. Het is La Gran Pegatina, wat zoiets betekend als grote sticker. Een temperamentvolle versie van Rowen Hèze smijt een bijzondere mix van reggae, ska, punk, funk, salsa en rock 'n lol het publiek in. Je verstaat er geen hol van, maar het is feest! Voor de orde hier enkele songs die gespeeld werden zoals Mari Carmen, Alosque, Foxy, No Som D'Aqui en Lerei, al zal niemand dat iets zeggen. Stralend middelpunt is zangeres Maribel "La Conija'' die met haar temperament het concert van de nodige Spaanse pepers voorziet. De band is op Europese tournee en heeft waarschijnlijk een aanhanger vol confetti achter de tourbus hangen want ook daarop werd het publiek rijkelijk van voorzien. Uitgekeken op Rowen Hèze?, even met La Gran Pegatina bellen!

PCLDSC06513klNa La Gran Pegatina is het de beurt aan Dotan en met hem doet de sfeer een stapje terug. Op Dotan is hetzelfde van toepassing als op Kovacs: Je houdt er van of niet! Er is en wordt hard gewerkt aan een tweede album en daarmee wil hij zijn fans in Heerlen plezieren door daar veel van te spelen. Deze fans zijn inderdaad in hun nopjes, maar Dotan is Dotan, dus ook deze liedjes gaan vergezelt door oo-woo-hoo, oo-woo-hoo refreinen. Hetgeen er op neer komt dat het veel van hetzelfde is. De sfeer stijgt weer als hij zijn hit Home speelt en dan heeft hij het hele veld mee, ondanks dat na twee regels de stroom even uit valt. Als zijn set het einde nadert vallen er enkele druppels uit de lucht. Een bier-douche? Hallo, bij Dotan toch niet! Maar als je naar verluid Let It Be Rain op de setlist hebt staan, is het de (weer) goden verzoeken. Gelukkig bleef het bij dit ene buitje.

PCLDSC06583klLucas Hamming en band leven voor de Rock 'n Roll. Dat zie je, dat hoor je, dat proef je! En...... ze hebben er zin in vandaag! Hun rock kenmerkt zich door een poppy inslag dat bij een breed publiek aanslaat. Voor het eerst zie je drie generaties voor het podium en lijken zelfs de Pokemon-jagers pauze te houden. Naast eigen werken als Fool en Never Let You Down is het knap dat de band een Beatles klassieker als I'm A Walrus weet te verrocken zodat je het alleen nog aan de tekst kunt herkennen. Ook David Bowie's Rebel Rebel heeft een metamorfose gekregen. Het concert verveeld geen moment en het is het overdenken waard om voor de volgende editie toch iets meer rock georiënteerde bands te programmeren. Ook Lucas heeft een band met Heerlen en is de grondlegger van een nieuw dialect als hij het publiek bedankt met:,,Ig (harde G) hauw va Heèle!"

PCLDSC06595klVoor wie het nog niet weet: er zijn op dit moment twee UB40's. De formatie van Ali Campbell (originele zanger) en de formatie van broer Duncan die zijn plaats achter de microfoon in nam.
Op PCL krijgen we de variant met Duncan Campbell te horen, die qua stemgeluid niet voor Ali onderdoet. Hun optreden waarvan veel verwacht werd zou je kunnen omschrijven als: 'Just an other day at the office', waarbij sommige bandleden het blauwe maandag gevoel uitstraalden. De heren van de blazers-sectie lijken de enigen te zijn die met plezier op het podium staan. Tuurlijk worden hits als Cherry Oh Baby, If It Happens Again, I 'l Be Your Baby Tonight, Here I Am Baby en Red Red Wine enthousiast ontvangen, maar in totaliteit komt het maar mat over. Toch weet de band er met Kingston Town nog een toegift uit te slepen, maar die wordt slechts voor de helft door de band gespeeld en voor de rest door het publiek gezongen. Je krijgt gewoon medelijden met de Kensington-meisjes die al van af Dotan voor het podium staan en nu nog langer op hun idolen dienen te wachten.

PCLDSC06596klMet een vertraging van dik 20 minuten en onder gegil waar geen enkel oordopje tegen bestand is, begint de 'house-band' van PCL aan hun set. Kensington is nog steeds hot en bereikt met hun derde optreden op ParkCity Live een nieuwe mijlpaal in hun toch al imposante carrière. Zij kunnen inmiddels uit drie cd's putten en daardoor afwisseling in de set bieden. Toch komt hun concert veel overeen met dat van vorig jaar en komen de grote hits voorbij zoals War, Heading up High en Riddles, maar dat mag de pret niet drukken. In tegendeel! De fans willen deze hits horen en worden door Eloi, Casper, Jan en Niles op hun wenken bediend. Ook Kensington maakt er een feest van met vuurwerk en confetti en vormen een waardige afsluiter van de zesde editie van ParkCity Live.

Ondanks enkele kleine teleurstellingen – je kunt het niet iedereen naar de zin maken – kan de organisatie terug kijken op een meer dan geslaagd festival met ruim 12000 bezoekers per dag.

Een uitgebreide foto reportage van 130 foto's is geplaatst in de categorie Reportages/Pics.

For more pics click on Reportages/Pics.